Enkel måte å sikre åpenhet i diskusjonsforum

Engasjement er viktig for både nettbutikker, aviser og andre nettsider. Ulempen er at man i de siste årene har opplevd en økning i ufin oppførsel på nettet. Så omfattende er denne negative oppførselen blitt at det har fått sitt eget navn; nettroll. Heldigvis ligner disse trollene på de man finner i eventyrene; de sprekker i sollyset.

Derfor er det viktig å lage rutiner som gjør det vanskelig for dem å være anonyme, samtidig som man fremmer debatt og engasjement på nett.
newsergalleriet.no/ er en tjeneste som sikrer åpenhet på nett, uten å virke begrensende på ytringsfriheten. Dette gjør debattmoderering enklere fordi folk tenker seg nøye om før man sier noe. Dette er med andre ord en enkel måte å re-introdusere vanlig folkeskikk på nettet. Når det er sagt så vil det alltid på nett, som i samfunnet generelt, være de som bryter vanlig folkeskikk og som mobber og på andre måter er ufine. Så helt kvitt problemet blir man ikke, men det er et positiv steg i rett retning. I tillegg er det viktig å huske at de som eier et nettsted har et moralsk ansvar for å ta vare på de som deltar på forum. Da er en slik som newser et viktig verktøy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>