Smykker har blitt enklere med årene

Det er fascinerende hvordan smykker og smykkedesign har endret seg oppgjennom årene. I dag er det ofte små, lette smykker som gjelder. Gjerne i relativt enkle og rimelige materialer. Dette gir sine egne, spennende utfordringer i forhold til design. Samtidig så må jeg innrømme at jeg har en forkjærlighet for store, overdådige halskjeder og vakre øredobber.

Jeg hadde en gang muligheten til å være med på å kle opp revy artister, i en revy satt opp av Fagerborg skole, fagerborgrevyen.com. Her fikk vi i kostymeavdelingen lov å gå over alle grenser i forhold til smykker og generelt pynt. En fantastisk opplevelse som fremdeles i dag, flere år senere, er inspirerende.

Ikke hver dag man får muligheter

Nå er det ikke hver dag man får slike muligheter, men det er fungerer godt som en inspirasjon på hva som er mulig. I tillegg kan man bruke noen av elementene i mindre smykker. Så det er ingen grunn til å bare se fremover, det er viktig å få inspirasjon også fra historien.

Når alt det er sagt; husk at det er lov å gå for en overdådig, dramatisk stil på tilbehøret selv om resten av antrekket er enkelt. Vær litt ”over the top” innimellom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>